Paris: FOTOCARTEA cu numărul cincizeci de milioane sărbătorește fotografiile de călătorie

D. Maclere își eternizează amintirile din Tanzania în format XXL

Ceea ce s-a pornit în 2005 ca și o inovație, în prezent a devenit unul dintre cele mai populare produse de fotografie: FOTOCARTEA CEWE, a cărei exemplar cu numărul cincizeci de milioane a fost creat la sfârșitul lunii septembrie. CEWE, împreună cu partenerul său comercial francez, compania Fnac, a predat clientului fericit, D. Maclere fotocartea CEWE în cadrul unei predări oficiale la Paris, pentru care a fost felicitat și de fotograful renumit internațional, Yann Arthus-Bertrand.

Întâlnirea emoțiilor și a inovației

Yann Arthus-Betrand, fotograf și protector al mediului. Foto: CEWE

Yann Arthus-Betrand, fotograf și protector al mediului. Foto: CEWE

Pentru clienți, în cazul fiecărui produs fotografic, rolul decisiv este jucat de amintirile personale și emoționale. Așa este și în cazul lui D. Maclere, proprietarul Fotocărții CEWE cu numărul cincizeci de milioane: „Sunt sigur că voi răsfoi fotocartea mea și peste 20 de ani, și aș fi surprins dacă prietenii mei ar face același lucru cu hard drive-ul lor. Memento-urile tipărite pe hârtie au valoare emoțională mult mai mare.”

În fotocartea din cauză și-a imortalizat vizita sa la Tanzania: „Când am ajuns acasă, de-abia așteptam să mă uit peste fotografiile mele. Îmi place să-mi eternizez călătoriile, și mă face fericit să le asortez, sau să le retușez, după caz.

Proiectul emblematic al mărcii CEWE

În timpul evenimentului, Patrick Berkhouwer, membru al consiliului de administrare pentru afacerile și extinderea în țări externe, a remarcat semnificația FOTOCĂRȚII CEWE în cadrul companiei: „FOTOCARTEA CEWE a devenit rapid proiectul emblematic și simbolul mărcii CEWE. A devenit o marcă pentru care efectuăm investiții în mod continuu în toată Europa.”

Prin acest fapt se poate explica dezvoltarea FOTOCĂRȚII CEWE – ceea ce a devenit cartea de fotografii cu cele mai mari vânzări în lume: începând de la noile tipuri de hârtii și formate, prin integrarea videoclipurilor, la tratarea copertei cu lac de efect – pe lângă acest fapt, începând cu anul trecut, producția FOTOCĂRȚII CEWE se efectuează într-un mod neutru din punct de vedere al climei. Din acest motiv l-a invitat CEWE pe Yann Arthus-Bertrand, în calitate de oaspete de onoare, care prin munca sa de fotograf și protector al mediului, îmbină plăcerea de a fotografia cu angajamentul său ecologic.

FOTOCARTEA CEWE cu numărul cincizeci de milioane a fost creat în orașul francez Montpellier. Foto: CEWE

FOTOCARTEA CEWE cu numărul cincizeci de milioane a fost creat în orașul francez Montpellier. Foto: CEWE

Produs de succes european

Predarea în Franța a FOTOCĂRȚII CEWE cu numărul cincizeci de milioane arată că firma cu sediul în Oldemburg este activ nu numai în Germania, ci a devenit furnizorul de servicii fotografice numărul unu în Europa.

Cu cei 3.500 de angajați ai săi, CEWE este prezent în 24 de țări europene, în cadrul căreia cooperarea intensivă cu partenerii comerciali locali joacă un rol foarte important. Un astfel de parteneriat este de exemplu și relația între CEWE și Fnac în Franța. Laurence Courtinat-Vernon, administratorul CEWE Franța a menționat în cadrul evenimentului „alianța de succes a celor două mărci care se completează perfect”.

 


Interviu cu D. Maclere:

Înainte de toate, cea mai mare plăcere a vieții sale este fotografia de călătorie: D. Maclere. Foto: CEWE

Înainte de toate, cea mai mare plăcere a vieții sale este fotografia de călătorie: D. Maclere. Foto: CEWE

„Iubesc să fac fotografii în cadrul călătoriilor mele”

D. Maclere s-a întâlnit prima oară cu CEWE cu șapte ani în urmă. Cu 15 fotocărți CEWE mai târziu, nici nu-i vine în minte un schimb: „Calitatea produselor m-a impresionat extrem.”

Vă mai amintiți prima FOTOCARTE CEWE?

Da – am imortalizat un întreg weekend petrecut cu prietenii în acea fotocarte. Am creat amintiri foarte dragi, pe care le-am împărtășit cu oameni foarte apropiați de mine. Cu ajutorul fotocărții îmi pot aminti de ei și de acele clipe frumoase.

Care tip de hârtie vă place cel mai mult?

Am început cu hârtia fotografică, dar m-am îndrăgostit de versiunea cu lumină intensă, ceea ce este o alegere perfectă pentru a îmbunătăți și mai mult calitatea și prezentarea fotografiilor mele. În cazul călătoriilor mai mari, crește și formatul fotocărții. De exemplu, pentru imortalizarea călătoriei mele în Tanzania (mențiunea echipei editoriale al FOTOCĂRȚII CEWE cu numărul cincizeci de milioane) am ales formatul XXL. Fotocărțile despre excursiile de weekend și alte evenimente se crează de obicei în format A4.

Apropo: creare – există o anumită ordine după care vă creați cărțile?

Când ajung acasă de la o excursie, am doar un lucru în fața ochilor: să mă pot cufunda în fotografiile create de mine. Îmi place să-mi eternizez călătoriile în fotografii, și mă face fericit să le asortez, sau să le retușez, după caz. Asortarea fotografiilor durează fix o săptămână – mă ocup câte un pic de asortare în fiecare seară. De exemplu, în cadrul călătoriei mele în Tanzania am creat exact 3.800 de fotografii. După acesta a venit crearea fotocărții!

Prin software-ul folosit pentru FOTOCARTEA CEWE, pot forma fotocartea conform imaginației mele. Aranjarea se adaptează fotografiilor. Adeseori folosesc cadre sau anumite tipuri de caracter, deoarece amândouă elevează fotografiile. Utilizarea software-ului, care este îmbunătățit de la an la an, este chiar simplă.

S-au înțeles bine: Yann Arthus-Bertrand (mijloc) și D. Maclere. Foto: CEWE

S-au înțeles bine: Yann Arthus-Bertrand (mijloc) și D. Maclere. Foto: CEWE

Care este relația Dvs. cu fotografierea?

Cele mai multe fotografii le fac în cadrul călătoriilor mele, și uneori fac fotografii și la une excursii mai mici. Dar îmi place și crearea portretelor. În urmă cu doi ani am decis să-mi creez fotografiile în cea mai bună calitate disponibilă, și am cumpărat un aparat foto SLR Îmi place să fotografiez animale, în primul rând cu obiectiv macro. Observarea naturii mă mișcă într-un mod extrem.

Cele mai dragi fotografii vor rămâne cele din fotocartea din Tanzania. Acestea au fost făcute în cadrul unei călătorii la care mă gândesc cu drag și mă mișcă și acum. Este o experiență fermecătoare, putând vedea animalele mișcându-se liber în sălbăticie – și nu e nimeni în jur.

Și de ce este important ca aceste experiențe să rămână și sub formă de hârtie?

Și prietenii mă întreabă acest lucru, și de multe ori vorbim și despre CEWE. Ei toți se uită la fotografiile lor pe monitoare. Și e mare păcat! Sunt sigur că voi răsfoi fotocartea mea și peste 20 de ani, și aș fi surprins dacă prietenii mei ar face același lucru cu hard drive-ul lor. Memento-urile tipărite pe hârtie au valoare emoțională mult mai mare – în plus, astfel fotografiile proprii pot fi păstrate într-un mod mult mai sigur, față de calculatoare.